ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ


Το 1822 Makrinitsa Suites βρίσκεται στην καρδιά της Μακρινίτσας. Απέχει 350 μέτρα από τον κεντρικό δημόσιο χώρο στάθμευσης του χωριού και είναι μόλις ένα λεπτό από την κεντρική πλατεία του χωριού, ακολουθώντας μία ανηφορική διαδρομή 90 μέτρων.

Φωλιασμένο στο πιο πλεονεκτικό σημείο της καρδιάς της Μακρινίτσας, του «μπαλκονιού του Πηλίου».

Το κατάλυμα μας προσφέρει μία πανοραμική θέα προς τον Παγασητικό κόλπο και τον Βόλο. Μπορεί κανείς πίνοντας ένα ποτό να απολαύσει αυτή την απαράμιλλη θέα που χαρίζει το κατάλυμα μας, είτε μέσα από την ιδιωτικότητα του δωματίου σας είτε κάνοντας χρήση των κοινόχρηστων χώρων μας.

 
 

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ


ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ


Η Μακρινίτσα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Πηλίου, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η καταπράσινη βλάστηση, η διατήρηση της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του Πηλίου, η πανοραμική θέα στον Παγασητικό Κόλπο και το Βόλο και τα πολλά αξιοθέατά του δικαιολογούν τη μεγάλη επίσκεψιμότητά του.

Χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια απότομη δυτική πλαγιά του Πηλίου, ανάμεσα στο Μεγάλο Ρέμα και το βουνό Σαρακηνός, με τα σπίτια του να φαντάζουν λες και κρέμονται από το βουνό, αυτός ο παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται πολύ κοντά στον Βόλο αφού απέχει μόλις 17χλμ. Έχει ένα ένδοξο παρελθόν και μια πλούσια ιστορία. Η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του Πηλίου είναι παρούσα και εδώ, καθώς όλα τα κτίρια διατηρούν το παραδοσιακό τοπικό χρώμα.


 

ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ ΩΣ ΤΟ "ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ"


Μια βόλτα στην πλατεία του χωριού, στο περίφημο "παζάρι", θα σας κάνει να κατανοήσετε την αιτία αυτού του χαρακτηρισμού, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την πανοραμική θέα στην πόλη του Βόλου και στον Παγασητικό κόλπο.

Στην πλατεία θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δροσιστείτε κάτω από τη σκιά των πολυετών πλάτανων και να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας. Εκεί υπάρχει και η μαρμάρινη βρύση «Λιοντάρια» ή «Αθάνατο νερό», έργο του 1809, με τα τρία χάλκινα κεφάλια των λιονταριών από τα οποία το νερό αναβλύζει.

Αξιόλογη είναι επίσης η μεγάλη τοιχογραφία του γνωστού ζωγράφου Θεόφιλου, με τίτλο "Μάχη στην κρύα βρύση", η οποία διατηρείται στον τοίχο ενός παραδοσιακού καφενείου. Το θέμα της τοιχογραφίας είναι η ξεκούραση του ηγέτη Κατσαντώνη αμέσως μετά τη μάχη στα Τζουμέρκα και χρονολογείται από το 1910. Το χωριό έχει κάποιες διάσημες εκκλησίες, όπως η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου χτισμένη το 1792, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και έχει τα υπέροχα πέτρινα ανάγλυφα του λαϊκού γλύπτη Θεοδοσίου. Επίσης εντυπωσιακή είναι η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.


 

Η ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ, ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ


ΧΑΡΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ